preloadimage

ÇEVRE BİLİNCİ 

OYKA Kağıt Ambalaj, huzurlu bir geleceğin, ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasıyla mümkün olduğuna inanmaktadır.

Yaşam kalitesi, refah düzeyi, ekonomik rekabet gücü, istihdam ve ekosistemin devamlılığı “ortak doğal sermayeye” bağlıdır.

OYKA Kağıt Ambalaj, yasal Çevre Mevzuatı’na tam uyumlu olarak tüm şirketlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çevre izin ve lisanslarını almıştır. Ana bacaların toz ve gaz emisyonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevrim içi izlenmektedir.

OYKA, yeni yatırımlarını tasarlarken ve uygularken, teknolojik gelişmeleri izleyerek mevcut en iyi teknikleri kullanmaya; kirliliği oluşmadan önleyen, en az kirlilik yaratan, kirliliği kaynağında azaltan, iş sağlığı ve güvenliği açısından en güvenli sistemleri seçmeye özen göstermektedir.

2005 yılında Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilmiş ve endüstriyel orman yetiştiriciliği için ortak sayısı 31'e ulaşan ENAT A.Ş. (Endüstriyel Ağaç Tarımı) isimli özel bir şirket kurulmuştur.

OYKA, TEMA önderliğinde kurulan ENAT A.Ş.’nin kurucu ortaklarındandır. Temel ilgi alanını hızlı yetişen türler olarak belirleyen ENAT, Bursa Karacabey ilçesi, Kedikaya ve Dağesemen köyleriyle Çanakkale Ezine ilçesi, Kızılköy ve Gökçeada’da toplam 1500 h arazide 3 milyon adet fidan dikmiştir. Projenin nihai hedefi, 2028 yılına kadar 4 bin hektarlık alana 6 milyon adet fidan dikmektir.

Gökçeada’da toplam 1500 h arazide 3 milyon adet fidan dikmiştir. Projenin nihai hedefi, 2028 yılına kadar 4 bin hektarlık alana 6 milyon adet fidan dikmektir.

OYKA Alternatif Yakıt ve Hammadde Uygulamaları

OYKA, çevre mevzuatı ve idari düzenlemelere uyumlu olarak, doğal kaynakların verimli kullanımına yönelik, fabrikalarının bulunduğu bölgesel şartlar dahilinde en üst düzeyde alternatif yakıt ve hammadde kullanmayı, bunu sürdürülebilir kılmayı hedeflemektedir.

Çevreye ve topluma sorumluluk duyma bilinciyle diğer sanayi tesislerinde oluşan atıkların, alternatif yakıt ve hammadde olarak kullanımı, enerji ve malzeme geri kazanımında çözüm ortağı olmak, karşılıklı fayda sağlayacak endüstriyel simbiyoz çalışmaları gerçekleştirmek üzere uzun vadeli planlar yapmaktadır. Bununla birlikte, belediyeler tarafından yönetilen kentsel atıkların kullanımı için uzun yıllardır göstermiş olduğu faaliyetleri artırarak devam ettirmek, yerel otoritelerle işbirliği içerisinde atık bertarafına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Böylelikle daha az fosil yakıt ve doğal hammadde kullanımını sağlayarak, alternatif yakıt ve alternatif hammadde kullanım miktarını her yıl artırmayı hedeflemektedir.

Bu çalışmalar yürütülürken;

Alternatif yakıt olarak kabul edilen atıkların organik kısmına ait ısıl değer geri kazanılarak;

  • Yakıt olarak kullanılan petrol koku ve linyit gibi birincil fosil kaynakların tüketimi azaltılmakta ve sera gazı emisyonundan tasarruf sağlanmaktadır.
  • Odun kabuğu, odun talaşı gibi hammadde olarak kullanılmayan malzemeler ile, biyokütle tesisimizde elektrik enerjisi üretilmektedir.  




İnsan Kaynakları

OYKA Kağıt Ambalaj'da insan kaynakları yönetimi anlayışı, faaliyette bulunduğumuz farklı sektörlerin özel ihtiyaçlarına uygun ve hızlı cevap vermenin yanı sıra stratejik hedefleri ve performansı destekleyecek yaklaşım ve uygulamaların benimsenmesini içerir.